Er is altijd iemand beschikbaar om met u te praten | Veelgestelde vragen |

  050-5251800

Hulzebus Uitvaartverzorging

Wilsbeschikking

Uw persoonlijke wilsbeschikking

U eigen uitvaart regelen is iets waar u liever niet over nadenkt, maar voor uw nabestaanden is het wel fijn als u alles vastgelegd hebt. Hoe wilt u dat uw uitvaart geregeld wordt? Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wat is voor u echt belangrijk en weten uw familieleden en vrienden dat ook? Juist voor hen is het prettig wanneer zij straks niet hoeven te beslissen voor u.

Wilsbeschikking

Wat is een wilsbeschikking?   

Hoewel een wilsbeschikking een belangrijk document is, weten veel mensen niet wat een wilsbeschikking is. De wilsbeschikking is bedoeld om in kaart te brengen hoe u uw uitvaart wilt vormgeven. U kunt in uw wilsbeschikking de belangrijkste zaken vastleggen, zoals uw voorkeur voor begraven of cremeren, maar ook zaken zoals uw favoriete bloemen, muziek en of u wel of geen religieuze uitvaart wenst. Met andere woorden, een wilsbeschikking is een soort wensenformulier. Hoever u daarin wilt gaan, is helemaal aan u. Het is van belang dat de juiste mensen van het bestaan van uw wilsbeschikking op de hoogte zijn.  U kunt dit zelf doen of samen met een van onze deskundige uitvaartverzorgers.  

Waarom een wilsbeschikking?  

Het treffen van een goede regeling betekent een emotionele en financiële zorg minder. Niet alleen voor uzelf, maar vooral voor uw familie en vrienden. Een wilsbeschikking is niet verplicht, maar kan wel voor een hoop rust voor de nabestaanden zorgen. Alles staat zwart op wit, zodat er ook geen misverstanden kunnen ontstaan. Een dergelijke wilsbeschikking is rechtsgeldig, maar niet wat betreft de erfenis. 

Wat staat er allemaal in een wilsbeschikking?  

Een wilsbeschikking wordt ook wel een wensenfomulier genoemd. In een wilsbeschikking legt u de wensen voor uw uitvaart vast. U kunt uw wilsbeschikking dus naar eigen wens of samen met u dierbaren invullen. De wilsbeschikking bevat in ieder geval altijd de volgende gegevens:  

Daarnaast kunt u nog andere details toevoegen over het verloop zoals: 

Het is dus verstandig om tijdig over uw wilsbeschikking na te denken zodat uw uitvaart er uit komt te zien zoals uzelf wenst. U kunt geheel gratis een laatste wensen boekje bij ons opvragen. Dit is een wilsbeschikking invulformulier zodat u dit rustig thuis kunt doornemen met uw dierbaren. 

Download hier het laatste wensenboekje

 Er is altijd iemand beschikbaar om met u te praten.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar via het telefoonnummer 050-525-1800.

 

Alles voor een persoonlijk afscheid.

Er moet tijd en ruimte zijn om het afscheid op een warme manier vorm te geven. Daarom nemen wij de tijd goed te luisteren naar uw wensen, denken wij met u mee en helpen u bij het maken van keuzes. Alles voor een persoonlijk en respectvol afscheid.

 

Lees hier veelgestelde vragen.


 

          Contact        

Neem contact op:
E-mailadres: Ardante@home.nl

Telefoonnummer: 050-525 1800

Adres Hulzebus Uitvaart

Zuiderweg 191

9744 AD Groningen

Facebook Hulzebus

Volg ons op Facebook

Sitemap