Er is altijd iemand beschikbaar om met u te praten | Veelgestelde vragen |

  050-5251800

Hulzebus Uitvaartverzorging

Rouwkaarten

Wanneer er een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes gemaakt worden.
Eén daarvan is de keuze voor een rouwkaart met bijpassende rouwtekst.

Via een rouwkaart worden familie, vrienden en belangstellende op de hoogte gebracht van het overlijden van hun dierbare. De rouwkaart is dan ook vaak een van de eerste dingen die besproken wordt bij het regelen van de uitvaart. Er moet rekening gehouden worden met het uiterlijk van de rouwkaart, de tekst op een rouwkaart en de visuele toevoegingen zoals afbeeldingen. Voorheen hadden rouwkaarten voornamelijk grijstinten gecombineerd met zwart en wit. Tegenwoordig ziet men steeds vaker kleur op de kaarten. 

Wat schrijf je op een rouwkaart?

Wat u op een rouwkaart schrijft is iets heel persoonlijks. Behalve de naam, geboorte- en overlijdensdatum en nabestaanden, kiezen mensen er vaak ook voor een kort rouwgedicht of troostende woorden op de kaart te plaatsen

Naar wie stuur je allemaal een rouwkaart?

Ook dient u er over na te denken wie u allemaal een rouwkaart stuurt. Hoeveel kaarten moeten er gedrukt worden en wie wilt u allemaal via een kaart op de hoogte stellen? Hiervoor dient u een lijst met adressen samen te stellen van nabestaande die u op de hoogte wilt stellen.

Wij snappen dat het samenstellen van een rouwkaart en een lijst van nabestaanden overweldigend kan zijn. Onze uitvaartverzorger helpt u daarom graag bij het samenstellen van een rouwkaart. 

Rouwkaart ontwerpen Hulzebus Uitvaartverzorging

In de meeste situaties worden rouwkaarten verstuurd via de post, maar tegenwoordig zijn er ook mensen die kiezen voor een aankondiging per e-mail. Hoe de kaart er uit ziet is in beide gevallen gelijk en heeft dus geen invloed op het ontwerp. Hulzebus Uitvaartverzorging heeft een divers aanbod modelkaarten/ontwerpen en voorbeeld rouwteksten voor op een rouwkaart voor u ter beschikking. Deze kunt u gebruiken als inspiratie of aanpassen aan uw eigen wensen. De kaart kunt u zelf vormgeven zodat de kaart past bij uw overleden dierbare. Zo krijgt de kaart een persoonlijke tint. 

Eigen rouwkaart ontwerpen

De rouwkaart is een blijvende herinnering aan het afscheid van uw dierbare. Het is dan ook mogelijk om geheel een eigen ontwerp te maken. U kunt zelf afbeeldingen, rouwteksten, gedichten aanleveren en zo uw persoonlijke rouwkaart maken. Wij voorzien u ook graag van advies en helpen u graag. Zoekt u nog inspiratie voor teksten voor op een rouwkaart? Kijk hier voor gedichten bij overlijden geschikt voor op een rouwkaart.

 

Voorbeelden van onze rouwkaarten bekijken

Download hier voorbeelden van dankbetuigingen

 

De mogelijkheden voor rouwkaarten zijn eindeloos

De mogelijkheden voor rouwkaarten zijn eindeloos. Wij snappen dat het kiezen voor een geschikte rouwkaart lastig kan zijn en helpen u daarom graag. Graag bespreken wij met u alle mogelijkheden bij u thuis of op kantoor. Klik hier om contact ons op te nemen

 Er is altijd iemand beschikbaar om met u te praten.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar via het telefoonnummer 050-525-1800.

 

Alles voor een persoonlijk afscheid.

Er moet tijd en ruimte zijn om het afscheid op een warme manier vorm te geven. Daarom nemen wij de tijd goed te luisteren naar uw wensen, denken wij met u mee en helpen u bij het maken van keuzes. Alles voor een persoonlijk en respectvol afscheid.

 

Lees hier veelgestelde vragen.


 

          Contact        

Neem contact op:
E-mailadres: Ardante@home.nl

Telefoonnummer: 050-525 1800

Adres Hulzebus Uitvaart

Zuiderweg 191

9744 AD Groningen

Facebook Hulzebus

Volg ons op Facebook

Sitemap